2022 Conference Agenda

AASHTO 2022 Conference on
Performance-Based Management, Planning, and Data

Page Under Construction: This is a draft version of the conference agenda
Use the tabs to navigate each day of the conference. Select an event to see more information and download the event details to your calendar.

Agenda at a Glance

Day 1: Monday, December 5, 2022

Data Performance Planning Time

10:00 am

11:00 am

12:00 pm

1:00 pm

2:00 pm

3:00 pm

4:00 pm

5:00 pm

6:00 pm

7:00 pm

8:00 pm

Workshop 1: Complete Streets in 2022

10:00 am - 5:00 pm (420 min)
Planning

Workshop 3: Data Literacy

10:00 am - 5:00 pm (420 min)
Data

Workshop 2: TPM Pooled Fund

10:00 am - 5:00 pm (420 min)
Performance

Monday 10-11

10:00 am - 11:00 am (60 min)
Time

Monday 11-12

11:00 am - 12:00 pm (60 min)
Time

Monday 1-2

1:00 pm - 2:00 pm (60 min)
Time

Monday 2-3

2:00 pm - 3:00 pm (60 min)
Time

Monday 3-4

3:00 pm - 4:00 pm (60 min)
Time

Monday 4-5

4:00 pm - 5:00 pm (60 min)
Time

Transition

5:00 pm - 6:00 pm (60 min)
Data, Performance, Planning

Ice Breaker Reception

6:00 pm - 8:00 pm (120 min)
Data, Performance, Planning

Monday 6-7

6:00 pm - 7:00 pm (60 min)
Time

Monday 8-9pm

8:00 pm - 9:00 pm (60 min)
Time

Day 2: Tuesday, December 6, 2022

Data Performance Planning Time

7:00 am

7:30 am

8:00 am

8:30 am

9:00 am

9:30 am

10:00 am

10:30 am

11:00 am

11:30 am

12:00 pm

12:30 pm

1:00 pm

1:30 pm

2:00 pm

2:30 pm

3:00 pm

3:30 pm

4:00 pm

4:30 pm

5:00 pm

5:30 pm

6:00 pm

6:30 pm

Policy Subcommittees (Joint Meeting) – Focus on IIJA Topics

7:00 am - 8:30 am (90 min)
Data, Performance, Planning

Tuesday 7:30-8am

7:30 am - 8:00 am (30 min)
Time

Transition

8:30 am - 9:00 am (30 min)
Data, Performance, Planning

Tuesday 9-9:30am

9:00 am - 9:30 am (30 min)
Time

Morning Break

10:00 am - 10:30 am (30 min)
Data, Performance, Planning

Technical Session: Understanding Data

10:30 am - 12:00 pm (90 min)
Data

Technical Session: Freight Planning

10:30 am - 12:00 pm (90 min)
Planning

Measures for a Better World: NextGen Performance Measures

10:30 am - 12:00 pm (90 min)
Performance

Tuesday 11-11:30

11:00 am - 11:30 am (30 min)
Time

Lunch (at hotel – speaker on emerging technology for an adaptable, agile, equitable future)

12:00 pm - 1:30 pm (90 min)
Data, Performance, Planning

Tuesday 12:30-1

12:30 pm - 1:00 pm (30 min)
Time

Technical Session: Scenario Planning

1:30 pm - 3:00 pm (90 min)
Planning

Tuesday 2-2:30pm

2:00 pm - 2:30 pm (30 min)
Time

Afternoon Break

3:00 pm - 3:30 pm (30 min)
Data, Performance, Planning

Technical Session: Equity

3:30 pm - 5:00 pm (90 min)
Planning

Tuesday 4-4:30

4:00 pm - 4:30 pm (30 min)
Time

Transition

5:00 pm - 5:30 pm (30 min)
Data, Performance, Planning

Conference Welcome Reception

5:30 pm - 7:00 pm (90 min)
Data, Performance, Planning

Tuesday 6-6:30

6:00 pm - 6:30 pm (30 min)
Time

Day 3: Wednesday, December 7, 2022

Data Performance Planning Time

7:00 am

7:30 am

8:00 am

8:30 am

9:00 am

9:30 am

10:00 am

10:30 am

11:00 am

11:30 am

12:00 pm

12:30 pm

1:00 pm

1:30 pm

2:00 pm

2:30 pm

3:00 pm

3:30 pm

4:00 pm

4:30 pm

5:00 pm

5:30 pm

6:00 pm

6:30 pm

Professional Development Subcommittees (Joint Meeting)

7:00 am - 8:30 am (90 min)
Data, Performance, Planning

Wednesday 7:30-8am

7:30 am - 8:00 am (30 min)
Time

Transition

8:30 am - 9:00 am (30 min)
Data, Performance, Planning

NCHRP 1: Emerging and Disruptive Technologies

9:00 am - 9:30 am (30 min)
Performance

Asset Management Data Collection

9:00 am - 9:30 am (30 min)
Data

BIM: Joint Technical Committee on Data Standards

9:00 am - 9:30 am (30 min)
Planning

NCHRP 2

9:30 am - 10:00 am (30 min)
Planning

Asset Management: Where Are We Going

9:30 am - 10:00 am (30 min)
Performance

Data Management Strategy for the Enterprise

9:30 am - 10:00 am (30 min)
Data

Digital Twins

10:00 am - 10:30 am (30 min)
Performance

How to Manage Data Collected on Mobile Devices

10:00 am - 10:30 am (30 min)
Data

Asset Management and Long Range Planning

10:00 am - 10:30 am (30 min)
Planning

Networking Break #3

10:30 am - 11:00 am (30 min)
Data, Performance, Planning

NCHRP 3

11:00 am - 11:30 am (30 min)
Data

Data Management Plans

11:00 am - 11:30 am (30 min)
Planning

Plans, Plans, Plans… They’re Everywhere!

11:30 am - 12:00 pm (30 min)
Planning

Measures that Matter Part 2: Measuring Accessibility

11:30 am - 12:00 pm (30 min)
Performance

The Whole is More than the Sum of the Parts

12:00 pm - 12:30 pm (30 min)
Planning

Resiliency

12:00 pm - 12:30 pm (30 min)
Performance

Lunch at Hotel

12:30 pm - 1:30 pm (60 min)
Data, Performance, Planning

Wednesday 1-1:30pm

1:00 pm - 1:30 pm (30 min)
Time

Technical Tours, Mobile Workshops, On-Site/Off-Site Options

1:30 pm - 5:00 pm (210 min)
Data, Performance, Planning

Wednesday 2-2:30 pm

2:00 pm - 2:30 pm (30 min)
Time

Wednesday 3-3:30

3:00 pm - 3:30 pm (30 min)
Time

Wednesday 4-4:30pm

4:00 pm - 4:30 pm (30 min)
Time

Transition

5:00 pm - 5:30 pm (30 min)
Data, Performance, Planning

Social: Team Scavenger Hunt / Restaurant Groups

5:30 pm - 7:00 pm (90 min)
Data, Performance, Planning

Wednesday 6-6:30pm

6:00 pm - 6:30 pm (30 min)
Time

Day 4: Thursday, December 8, 2022

Data Performance Planning Time

7:00 am

7:30 am

8:00 am

8:30 am

9:00 am

9:30 am

10:00 am

10:30 am

11:00 am

11:30 am

11:45 am

12:00 pm

12:30 pm

1:00 pm

1:30 pm

2:00 pm

2:30 pm

3:00 pm

Research Subcommittees (Joint Meeting)

7:00 am - 8:30 am (90 min)
Data, Performance, Planning

Thursday 7:30-8am

7:30 am - 8:00 am (30 min)
Time

Transition

8:30 am - 9:00 am (30 min)
Data, Performance, Planning

Design the Unconference

9:00 am - 9:30 am (30 min)
Data, Performance, Planning

Unconference

9:30 am - 11:45 am (135 min)
Data, Performance, Planning

Thursday 10-10:30am

10:00 am - 10:30 am (30 min)
Time

Thursday 11-11:30

11:00 am - 11:30 am (30 min)
Time

Transition

11:45 am - 12:00 pm (15 min)
Data, Performance, Planning

Closing Plenary and Lunch

12:00 pm - 1:30 pm (90 min)
Data, Performance, Planning

Thursday 12:30-1

12:30 pm - 1:00 pm (30 min)
Time

Annual Business Meeting: Committee on Planning

1:30 pm - 3:30 pm (120 min)
Planning

Thursday 2-2:30

2:00 pm - 2:30 pm (30 min)
Time

Thursday 3-3:30

3:00 pm - 3:30 pm (30 min)
Time

Day 5: Friday, December 9, 2022

Data Performance Planning Time

7:00 am

8:00 am

9:00 am

10:00 am

11:00 am

12:00 pm

1:00 pm

2:00 pm

3:00 pm

TAM Peer Exchange

7:00 am - 3:30 pm (510 min)
Performance

CDMA – Roundtable for DGOs, CDOs

7:00 am - 3:30 pm (510 min)
Data

Friday 8-9

8:00 am - 9:00 am (60 min)
Time

Friday 10-11

10:00 am - 11:00 am (60 min)
Time

Friday 12-1

12:00 pm - 1:00 pm (60 min)
Time

Friday 2-3

2:00 pm - 3:00 pm (60 min)
Time

Search features are pending.